Projekt inkluzija

Inkluzijski projekt izvajamo v sodelovanju z Zavodom dr. Marijana Borštnarja Dornava. Nosilka projekta je učiteljica Mojca Rozman. Udeleženci so učenci 1. a razreda z učiteljico Tatjano Mali in Marjanco Topolnik, učenci 2. a razreda z učiteljico Leo Bračko, učenci 2. b razreda z učiteljico Petro Rozman, učenci 3. a razreda z učiteljico Margito Zambo Žel, učenci 4. a razreda z učiteljico Barbaro Rozman, učenci 4. b razreda z učiteljico Vido Ditrih, učenci 5. a razreda z učiteljico Mojco Rozman, učenci 5. b razreda z učiteljico Anjo Hrnčič, učenci 6. a, 7. a in 7. b razreda z učiteljico Majo Stojnšek Kmetec, učenci 8. a razreda z učiteljico Ano Smej in učenci 9. a razreda z učiteljico Jasno Bedjanič ter varovanci Zavoda dr. Marijana Borštnarja Dornava, enota Maribor.

 

Glavni cilji projekta so:

  • razvijati medsebojno komunikacijo in prispevati k razvoju prijateljskih vezi med učenci naše šole in uporabniki Zavoda za varstvo in usposabljanje, enote Maribor,
  • razvijati spoznanje o osebah z motnjami v duševnem razvoju,
  • povečati toleranco in sprejemanje v družbenem okolju,
  • povečati pozitivno samopodobo,
  • spodbujati razvoj osebnih vrednot in
  • prispevati k večjemu vključevanju uporabnikov v prostor povprečnih in k doseganju boljših rezultatov socialne rehabilitacije.

 

Srečujemo se mesečno. K nam prihajajo deklice in dečki, ki so približno enako stari kot učenci. Na različne načine se vključujejo v razredno skupnost, kjer se med seboj spoznavajo in družijo. Otroci na naši šoli se srečanj zelo veselijo in iz meseca v mesec se prijateljske vezi med njimi poglabljajo. Na srečanjih skupaj plešemo, likovno ustvarjamo, pojemo, telovadimo v šolski telovadnici, kuhamo, pečemo in se igramo. Vsem je prijetno. Načrtovana imamo tudi srečanja na Zavodu, kjer si ogledamo njihove učilnice in relaksacijske prostore ter se družimo.

 

 

 

(Visited 124 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost