Vetrnice za mir

V Mestnem parku pri Rožnem griču  poteka vsako leto prireditev v okviru mednarodnega projekta »Vetrnice za mir«. Gre za umetniški projekt, s katerim sta leta 2005 pričela učitelja likovnega pouka na Floridi. V prvem letu so predstavljali vetrnice na več kot 1325 lokacijah, po vsem svetu se je vrtelo okrog pol milijona vetrnic. Vsako leto se število lokacij v Združenih državah Amerike, v Aziji, Evropi, Avstraliji, Kanadi, na Bližnjem vzhodu, v Afriki in Južni Ameriki povečuje.

Že pred nekaj leti so se v Mestni občini Maribor kot prva občina v Sloveniji odločili, da pristopijo k projektu. Mir ne pomeni zgolj stanja brez vojne, mir pomeni stanje brez spopadov, nemirov in vznemirjenj na vseh ravneh. Nanaša se na nasilje ali nestrpnost v našem vsakdanu, v šoli, službi ali prostem času. S projektom Vetrnice za mir so na Mestni občini Maribor želeli opozoriti na mednarodni dan miru, ki ga proslavljamo 21. septembra  in spodbuditi k razmišljanju o pomenu miru v našem življenju, saj menijo, da je te vrednote potrebno nenehno razvijati in spodbujati.

K sodelovanju smo vsako leto povabljene tudi mariborske osnovne šole in na Rožnem griču v Mestnem parku se  zavrti veliko  vetrnic, veter pa raznaša ideje in občutke o miru po vsem mestu. 

(Visited 37 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost