TEDEN PISANJA Z ROKO 2023

Tudi v letošnjem šolskem letu se bo naša šola priključila vseslovenski akciji Teden pisanja z roko 2023, ki bo potekala od 23. do 27. januarja 2023. Akcijo organizira Društvo Radi pišemo z roko, skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Zavodom RS za šolstvo in nekaterimi drugimi podjetji, že osmič zapored.

Vedno bolj lahko opažamo, kako digitalizacija skupaj z drugimi oblikami modernizacije v zadnjih letih vse bolj izpodriva vrednote, kakršne so posvečenost, osredotočenost, natančnost in navsezadnje tudi zmernost ter pisanje z roko.

Tako je nosilna tema 8. Tedna pisanja z roko tokrat Mislim tiho, pišem počasi. Z njo želijo organizatorji v ospredje postaviti počasnost, pa tudi dejstvo, da naš rokopis odraža naša notranja stanja.

Med novosti letošnjega leta sodi “regija v središču“. Letošnja izbrana regija je Prekmurje.

Naloga naših učencev v tem tednu bo, da opazujejo svojo pisavo v različnih razpoloženjskih stanjih, da pri pisanju ne hitijo, pišejo čitljivo, tekoče in s pisanimi črkami. Učitelji se bomo v tem tednu še posebej trudili za to, da bodo učenci, preden začnejo pisati, sproščeni, umirjeni in skoncentrirani.

Letošnji ambasadorji Tedna pisanja z roko so:

  • Rok Terkaj – Trkaj, rap glasbenik
  •  Aksinja Kermauner, specialna pedagoginja in pisateljica
  • Stanka Dešnik in Nataša Moršič, KP Goričko (regijski partner)
  • Dejan Živković, plesalec in vodja plesne šole Zeko
(Visited 43 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost