Teden pisanja z roko 2022

Tudi v letošnjem šolskem letu se bo naša šola priključila vseslovenski akciji Teden pisanja z roko 2022, ki bo potekala od 17. do 21. januarja 2022. Akcijo organizira Društvo Radi pišemo z roko skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Zavodom RS za šolstvo in nekaterimi drugimi podjetji že sedmič zapored.

Pisanje je izvirna človekova spretnost. Naš rokopis je unikaten in neponovljiv. Osrednja tema bo Pišem z roko, ker …

Pozornost bomo namenili prednostim pisanja z roko, kot so boljši spomin, ustvarjanje več idej, dolgotrajnejša pozornost, celovitejše delovanje možganov, izražanje spoštovanja in naklonjenosti, izboljšanje finih motoričnih spretnosti, ohranjanje možganov v dobri formi, ko smo starejši …

V Tednu pisanja z roko 2022 bomo spodbujali čitljivo in tekoče pisanje z roko, zato bomo morda pisali bolj počasi. Skrbno bomo oblikovali in povezovali črke. Vemo, da nekateri pišejo le še s tiskanimi črkami, a se bomo v tem tednu trudili pisati s pisanimi črkami, tako z malimi kot velikimi.

Teden pisanja z roko bodo s svojimi rokopisi podprle tri ugledne osebnosti, ki podpirajo ohranjanje pisanja z roko: pisatelj Tadej Golob, igralka Mojca Fatur in olimpijska zmagovalka v plezanju Janja Garnbret.

Vabljeni k sodelovanju!

Mag. Mojca Rozman

(Visited 20 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost