Nagovor ravnatelja ob zaključku šolskega leta

Drage učenke in učenci!

Za nami je še eno čudno leto. Po dveh mesecih rednega pouka smo morali ponovno začeti s poukom na daljavo. Tokrat  vse to ni bilo za vas nič novega. Tudi učitelji so svoje znanje poučevanja nadgradili in to se je odražalo v novih pristopih poučevanja. Vi, učenci, pa ste s šolanjem na daljavo dokazali, da ste odgovorni, zreli in sposobni posamezniki – za kar vam iskreno čestitam.

Kljub težkim pogojem dela sta uspešno nastajali dve raziskovalni nalogi. Nato je sledilo postopno vračanje v šolo, kjer smo izvajali pouk v tako imenovanih razrednih mehurčkih. Po vrnitvi v šolo so si sledila številna tekmovanja iz znanj. Zelo me veseli, da ste osvajali priznanja na številnih tekmovanjih, od šolskih pa vse do državnih. Tudi v tem šolskem letu ste uspešno sodelovali v številnih projektih, likovnih, literarnih in foto natečajih. Žal, pa niste imeli priložnosti pokazati svojega športnega znanja.

S skupnimi močmi ste uspešno zbrali kar 118 priznanj. Od tega 101 bronasto priznanje, 6 srebrnih priznanj in 3 zlata priznanja. Prejemniki srebrnih priznanj so: Gal Mohorko, Nejc Liponik, Iva Biluš, Stanislav Krajnc, Anja Gostenčnik in Miha Ferlinc. Prejemnika zlatih priznanj sta Luka Britvič in Miha Ferlinc.  Vsem dobitnikom priznanj in njihovim mentorjem v imenu celotnega kolektiva iskreno čestitam.

Veliko vas bo prejelo tudi POSEBNO pohvalo ali priznanje naše šole, OŠ Maksa Durjave. Samo najboljši pa lahko prejme nagrado šole. In v tem šolskem letu nagrado šole prejme …… MIHA FERLINC iz 9. razreda. Iskrene čestitke!

Med počitnicami vam želim, da se odpočijete od vsega digitalnega, počnite stvari, ki jih imate radi in preizkusite se v novih izzivih. Veliko prostega časa preživite v naravi, v dobri družbi prijateljev in redno poskrbite za svoje telo s športnimi aktivnostmi. V roke vzemite tudi kakšno zanimivo knjigo, rešite kakšno matematično uganko ali križanko, da bodo možgančki v dobri kondiciji.

Za vas, učenke in učenci, ni majhnih korakov, vse kar storite so za vas velike stvari. Ne smete se bati neuspehov, ker v življenju je najpomembnejše, da si upate, drznete sprejeti poti v neznano. Ker nikoli ne veš, katera pot je prava in vas bo pripeljala do cilja. Vsak vaš neuspeh, vas dela močnejše in z vsakim uspehom si dokazujete, da zmorete vse!

Dragi otroci, želim vam vesele, radožive, nagajive in sproščene poletne počitnice.

Vaš v. d. ravnatelja

Albert Mihajlović

(Visited 304 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost