SPODBUJANJE RAZISKOVALNE DEJAVNOSTI IN PRIPRAVA NA TEKMOVANJA

Z učenci od 7. do 9. razreda, ki so izrazili interes za raziskovalno dejavnost in se s svojimi mentorji prijavili na razpis Mladi za napredek Maribora, smo izvedli delavnico Od ideje do raziskovalne naloge

.

 

Naši najradovednejši učenci pa so za to šolsko leto postali mini študentje in študentke Filozofske fakultete v Mariboru. V tem šolskem letu bodi obiskali kar 14 predavanj v sklopu MUF 2 (Mini univerza Filozofske fakultete).

Za mlajše učence od 1. do 3. razreda, ki kažejo interes za raziskovanje in si želijo novih spoznanj, smo od oktobra naprej organizirali mesečno delavnico  Zanimivo, ki poteka enkrat mesečno v času jutranjega varstva.

Z udeležbo na različnih aktivnostih in ogledih različnih ustanov ter razstav se bomo še bolj približali eksperimentalnemu in raziskovalnemu delu.

Povabili smo absolvente mariborske medicinske fakultete, ki so bili na dobrodelni odpravi v Malaviju. Predstavili so nam svoj film Malavi, tam kjer je srce doma in odgovarjali na naša vprašanja.

 Poskrbeli smo še za usvajanje vsebin in aktivno pripravo na tekmovanja iz znanj (Male sive celice, Vesela šola, spodbujanje branj za različne bralne značke …)

(Visited 22 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost