Prostovoljstvo

Naši prostovoljci in prostovoljke so deležni izobraževanja za prostovoljce in uvajanja v prostovoljsko dejavnost s strani mentorice, socialne delavke in Slovenske filantropije.

Na naši šoli se zelo zavedamo pomena medvrstniške učne pomoči, zato je tutorstvo postalo že del našega vsakdana. Tutorstvo je način poučevanja in učenja, ki vključuje dva učenca kot partnerja pri učenju – »tutorja« in učenca, ki prejema pomoč. Vsebina učenja je jasna, vnaprej zastavljena. Učenci se bodo od novembra dalje srečevali pod vodstvom mentorice ob torkih ali petkih med 13.00 in 14.30 (odvisno od obveznosti učencev), ta čas bodo učenci tutorji nudili individualno učno pomoč pri slovenščini ali matematiki.

 Tudi v letošnjem šolskem letu se bomo še dalje aktivno vključevali med prostovoljce za delo s starejšimi, saj smo postali tudi del mreže prostovoljcev Sadeži družbe: medgeneracijske aktivnosti. Mesečno bomo obiskovali Dom starejših Tezno. Na naših obiskih se bomo družili in izvajali aktivnosti, katere organiziramo in pripravljamo sami.

 Del prostovoljcev pa se bo v različne prostovoljske aktivnosti vključeval glede na potrebe in interes. V letošnjem letu smo se v mesecu septembru pridružili Dobrodelnemu pohodu na Trikotno jaso, ki ga je organiziral Rotary Club Maribor Grad. Zbrana sredstva so bila namenjena mariborskim osnovnošolcem.

Naše pridne prostovoljke pa si vzamejo čas tudi za branje pravljice v času popoldanskega varstva.

(Visited 51 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost